Aria Sport
Aria Sport

Indoor Cycling

Indoor Cycling – Obiectivul clasei de Indoor Cycling este să lucrezi grupele de muşchi ale corpului în sincronizare cu ritmul muzicii. Este foarte important să îţi găseşti propriul ritm, în general se lucrează pe “intervale”, adică viteză şi rezistenţă pe care le impune bicicleta. Bineînţeles că fiecare poate să lucreze în ritmul dacă cel impus de antrenor este prea solicitant, să micşoreze intensitatea şi viteză, dar fără a se opri.

LEE - Low End Endurance - Fat Burn

Acest profil îmbunătățește metabolismul grăsimilor, sistemul cardiovascular și cel imunitar. Clasa simulează un teren în principal drept sau ușor vălurit. Pe parcursul traseului, energia provine din metabolizarea grăsimilor tocmai datorită intensității cardiace situată între 65-75% și a duratei, astfel LEE reprezentând o modalitate eficientă de ardere a grăsimilor.

Fartlek

Este profilul cunoscut drept “clasa surpriză “ întrucât simulează un teren necunoscut ce poate îmbina terenul drept cu urcări de dealuri. Astfel, se dezvoltă capacitatea aerobică, alternând între zona aerobică mai redusă și cea intensă. Traseul antrenează metabolismul grăsimilor și al carbohidraților iar intensitatea cardiacă este cuprinsă între 65-85%.

HEE - High End Endurance

Este profilul cunoscut ca zona de dezvoltare a sistemului cardiovascular. Cursa reprezintă un traseu predominant în zona aerobică intensă, intensitatea cardiacă fiind situată în intervalul 75-85%. Se simulează o îmbinare de teren drept cu cel de urcare a dealurilor.

Hill

Profil similar cu o cursă mai lungă prin munți, ce are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular și a forței specifice dar mai ales asupra rezistenței musculare locale. Intensitatea cardiacă este cuprinsă în intervalul 75-85% . Întrucât simulează o urcare continuă pe parcursul căreia este necesară rezistența, clasa este în același timp și o provocare mentală.

EI - Extensive Interval

Acest profil este structurat pe intervale. Un interval situează intensitatea cardiacă între 65 și 85 % având o un raport de 2:1 între activitate și pauză activă. Acest lucru înseamnă că ne odihnim activ la 65 % intensitate cardiacă jumătate din timpul pe care îl muncim la 85%. Profilul prezintă teren variabil, dezvoltă capacitatea aerobică și sistemul cardiovascular.

IE - Intensive Interval

Este un profil împărțit pe intervale un raport de 1:2 corelată cu intensitatea cardiacă situată între 65 și 90 %. Acest fapt semnifică o perioadă de odihnă activă la 65 % intensitate cardiacă și de durată dublă față de perioada de activitate. Clasa îmbunătățește capacitatea anaerobă, întrucât perioada de activitate poate depăși pragul aerob de 85%, ajungând în anaerob.