Aria Clinic
Aria Clinic

Program de recuperare post infecție Covid-19

Infecția cu virusul SARS-CoV-2 determină o afectare multiplă de organe, cu afectare pulmonară în centrul tabloului clinic al tuturor pacienților. Experiența ultimului an a demonstrat existența unor sechele respiratorii, dar și la nivelul celorlalte organe care au suferit în urma bolii. Aceste sechele au impact adesea sever asupra calității vieții, prin dizabilitățile multiple pe care le produc.

Între acestea, scăderea forței musculare are prevalență de peste 50%, în primele 2-3 săptămâni fiind cea mai intensă. Iar imobilizarea prelungită se adaugă celei produse de boala propriu-zisă, afectând întoarcerea la o viață normală.

Un program complex de recuperare medicală post infecție Covid-19 va avea în vedere particularitățile de patologie și dizabilitățile pacientului. 

După depășirea stadiului acut al bolii, efectele acesteia se pot întinde pe perioade variabile de timp, fiind necesară recuperarea medicală, care permite monitorizarea atentă, refacerea funcționalității și a capacității de muncă și va scurta timpul de întoarcere la o viață normală.

Eficiența programelor de recuperare post infecție Covid-19 este mai mare dacă acestea sunt începute precoce și dacă sunt combinate programe țintite, aplicate imediat ce pericolul vital este depășit și boala de bază este controlată. Imobilizarea prelungită determină deficite neuromusculare și afectări funcționale. 

Sechelele post infeție COVID-19:

  • Pulmonare
  • Cardiace
  • Musculoscheletale
  • Neurologice
  • Psihologice

Programul de recuperare post infecție COVID-19 va fi stabilit și adaptat patologiei și complicațiilor pacientului în urma consultației medicului specialist de recuperare medicală din cadrul Aria Clinic.

Programarea la consult se poate face în baza unui bilet de trimitere de la medicul pneumolog, medicul de familie sau la cerere.

Costul variază în funcție de planul de tratament recomandat, număr de proceduri și număr de zile.

Planul de tratament este stabilit de medicul de recuperare din cadrul Aria Clinic în funcție de afecțiunile post infecție Covid-19 și alte patologii ale pacientului.

Procedurile recomandate de medic pot fi:

  • Kinetoterapie pe aparate speciale: dispozitive mecanice și/sau dispozitive electromecanice, etc.
  • Kinetoterapie individuală
  • Masaj
  • Proceduri de fizioterapie

Pentru programări la o consultație la medicul de recuperare, nu ezita să ne contactezi la: 

Telefon: 0269 22 77 72 sau 0269 22 77 73

E-mail: callcenter@aria.com.ro